perjantai 27. kesäkuuta 2014

Saapuminen ja lähteminen

Latvia on heti Virosta seuraava matkailumaa.

Sinne on vaivaton kulkea kaikilla välineillä.

LENTÄEN

Helsinki - Riika on noin tunnin lentorupeama. Kone vaivoin ehtii lentokorkeuteen kun on jo aika valmistautua laskeutumiseen. Usein lentokone nousee Espoon päälle ja ennen laskeutumista Riikaan koukkaa etelän kautta kiitoradalle.

Lentoyhtiöitä on kaksi. Finnair tarjoaa aina matkatavaran kuljetuksen ilman lisämaksua mutta on hieman kalliimpi. AirBaltic on enemmän halpalentoyhtiö, jonka halvin hinta sisältää vain yhden käsimatkatavaran.

AirBaltic  on viime aikoina tarjonnut useita lentoja päivittäin Riikaan, ja kun tarjontaa on paljon, on helppo löytää sopiva tarjoushinta, jos suostuu lentämään ilman matkatavaraa.

Finnair tarjoaa jopa kolme lentoa päivässä, mikä myös mahdollistaa hyviä tarjoushintoja, etenkin jos on joustava aikataulujen mukaan. Flybe on lentänyt näitä lentoja Finnairille viime aikoina.


Näkymä lentokentältä saapuvien puolelta. Vasemmalla pankkiautomaatti, oikealla taksipalvelutiski.


Kahvilaketju Costa Coffee toimii myös tuloaulassa.


Jos mielii tutustumaan Latvian antoisaan maaseutuun, tuloaulassa on myös useita autonvarauspisteitä.


Saapumistasolla on myös erinomainen infopiste, josta voi pyytää esimerkiksi hienon kartan pääkaupunkiin.

Perillä ei ole mitään muodollisuuksia. Jos lennät käsimatkatavaralla, voit suoraan astella terminaalista bussin 22 pysäkille (katso Latvia-oppaasta yksityiskohdat) tai katsella taksia. Lentokenttäbussin hinta on 0,60€ ostettuna etukäteen (Narvesen-kioski lentokentällä) tai 1,20€ kuskilta.

BUSSILLA

Tallinnan bussiasema (Tallinna Bussijaam) on lähin asema, josta pääsee Riikaan. Vuoroja on useita pitkin päivää, ja matka kestää perille noin viisi tuntia.


Lippuja myydään Tallinnan bussiasemalla tässä (myös automaatteja on saatavana).

Laadukkain bussiyhtiö on LUXExpress, jonka busseissa on wifi, sähköpistorasia ja ilmaiset kahvit ja kaakaot. Bussimatka Tallinnasta Riikaan maksaa alkaen 16€ mutta jos klikkaat itsesi bussiyhtiön postituslistalle, saat säännöllisesti tarjoustiedotteita. Äskettäin matkustimme koko matkan 4€ hinnalla, kun lippu ostettiin etukäteen.

Ecolines on laajempaa verkostoa ylläpitävä firma, jonka tuoreimmat tarjoukset löytyvät englanninkielisiltä kotisivuilta.

LAIVALLA

Jos jostakin syystä liikkuu Ruotsin suunnalla, TallinkSilja kuljettaa sieltä suoraan Riikan vanhankaupungin pohjoispuolelle. Tukholmassa lähtö on Frihamnen, lähtöaika läpi vuoden klo 17.00 Ruotsin aikaa. Lähtö Riikan satamasta on klo 17.30 Suomen aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti